De enige verandering die een verschil zal maken is de verandering van het menselijk hart.

 

naar van Lippe-Biesterfeld

Mariska Jansen

Over Mariska Jansen Connectedness

Mariska Jansen studeerde maatschappelijk werk, psychologie en bedrijfskunde. Ze is docent, supervisor, beeldcoach, enneagramcoach en geregistreerd bij Velon als lerarenopleider. 

In 1979 startte Mariska haar loopbaan als leidinggevende in de thuiszorg in Amsterdam. Hier werd zij na 3 jaar opleidingsfunctionaris en droeg daarmee de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsopleidingen binnen deze organisatie. Na 8 jaar vertrok zij naar het Ministerie van Financiën waar zij als docent en coach werkte aan de opleiding tot accountant. In 1991 begon zij haar werkzaamheden bij de Marnix Academie in Utrecht. Hier werkt zij tot 2016 als hoofddocent en als coach/supervisor op het domein van persoonlijk leiderschap, communicatie en begeleiding en organisatieverandering. Zij geeft onderwijs aan leraren en leidinggevenden in het basisonderwijs en aan docenten en studenten van de bacheloropleiding. 

Daarnaast is zij sinds 25 jaar actief in internationalisering, zowel wat betreft het geven van onderwijs aan leraren en leidinggevenden in verschillende landen waaronder Tanzania, Denemarken, Hongarije, Oostenrijk e.d. als het begeleiden van studenten over de gehele wereld. Vanaf 2006 tot 2015 heeft zij leidinggegeven aan het partnerschap “opleiding in de school” en “academische opleidingsschool”, een samenwerkingsverband tussen de Marnix Academie en 340 scholen. 

Vanuit haar werkervaring en haar visie op leven en onderwijs wil zij met Connectedness werken vanuit de waarde verbinding . Ze ziet verbinding als het belangrijkste element van een positieve bijdrage aan deze wereld. Verbinding tussen mensen, om met en van elkaar te leren in onze verschillend zijn en om in harmonie samen te leven. Verbinding ook tussen mensen, dieren en alles wat leeft. Dit vanuit de overtuiging dat wij mensen onderdeel zijn van de natuur. 

Deze verbinding komt tot uitdrukking in alle activiteiten die we binnen Connectedness ondernemen. Of het gaat om begeleiden van individuele mensen, teams, kinderen; of het gaat om begeleiding van innovatieprocessen of ondersteuning van leidinggevenden altijd is connectedness ons uitgangspunt.